Детската градина в Белица затвори заради болна от Ковид-19 учителка, бързият тест и на директорката е положителен

Детската градина в Белица затвори врати заради нови случаи на коронавирус. С положителна проба е една от учителките в детската градина и се очаква да излязат резултатите на директорката, която ицъф е със съмнение за коронавирус. Информацията беше потвърдена от кмета Радослав Ревански. Той поясни, че директорката е  изследвана с бърз тест, който е дал положителни резултати. Взета й е и проба за PCR тест и се чакат резултати. В понеделник  директорката е била на преглед в МБАЛ – Разлог и е диагностицирана с бронхопневмония.  

Детското заведение също е затворено от понеделник. Предприети са всички действия по дезинфекция, предписани от инспекторите на РЗИ.

Кметът на Белица Радослав Ревански съобщи, че днес от здравната инспекция трябва да вземат  проби за PCR тестове на целия персонал, който е от 19 душия в това число и пазачът, както и на около 20 деца, които са посещавали детската градина. Установяват се и контактните лица, които също ще бъдат тествани.

Това е втората детска градина в региона, затворена заради коронавирус. В края на юни бе затворена ДГ №5 в Разлог, където детска учителка даде положителна проба. Впоследствие при направеното тестване общо 8 души от персонала, в т.ч. медицинско лице и дете, също дадоха положителен резултат.

Няколко дни след това положителна проба даде и мъж от Белица, чието семейство се бе завърнало от заразената кланица в Германия, друг член на семейството му бе с прекарано заболяване. Неговата проба показа наличие на антитела.  През месец май пък седем общински служители в  Белица се сблъскаха с коронавируса и се оказаха  положителни. Последва масово тестване на всички работещи в администрацията, а тя  остана затворена за седмица.

Кметът Радослав Ревански за пореден път призова хората за спазват противоепидемичните мерки и да избягват струпването на много хора.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *