Детска градина № 8 „Вечерница” в Благоевград освен децата на медици и полицаи приема вече и рожбите на общински служители

Детска градина № 8 „Вечерница” в Благоевград вече приема не само децата на медици и полицейски служители, които са на първа линия в битката с Ковид-19, но и работещи в Общинската администрация.

Осма детска градина е избрана заради близостта си до двете най-големи болници и сградата на кметството в Благоевград. В момента в нея има записани 14 деца, но могат да се приемат и много повече. За безопасността и здравето на децата и служителите в детското заведение са взети всички необходими мерки.

„Вдигнати са всички постелъчни материали, килимите, редуцирани са играчките, оставен е възможно най-големият минимум от играчки и те също подлежат на дезинфекция и почистване”, обясни директорката Катя Низамова вчера в тв ефира.

От детската градина очакват през следващите дни да се увеличи броят на децата, след като е решено в нея да се приемат и деца на работещи в Общинската администрация.

„Много хора са вкъщи да гледат своите деца, ние не можем да обслужваме гражданите и в тази връзка сме взели това решение”, обясни Румен Томов, кмет на община Благоевград.

Новината провокира коментари сред благоевградчани, които звъняха в „Струма” с въпроса: Защо чиновниците в общината са с привилегии пред останалите данъкоплатци, които също са на работа, но трябва да поемат и грижите за децата си заради затворените детски градини и ясли?

Катя Низамова

Ако получат разрешение от Министерството на здравеопазването, в Благоевград са готови да разкрият и яслена група за децата на служители на първа линия в борбата с коронавируса и на общинските служители.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Спасова

    защо и децата на общинарите2 Та и други хора ходят на работа и се чудят на кого да оставят децата си? Още от малки ги учите, че са по-различни и по-значими от останалите, а когато пораснат?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *