Детска учителка от Дупница, държана 6 часа на телефона за стръв на “ало” измамници! Вижте само в struma.bg шокиращата изповед на ужилената с над 20 бона жена

Телефонни измамници са държали 6 ч. семейството на детска учителка в Дупница в напрежение с отворени телефони и отмъкнали спестяванията им от 21 637 лв.

Репортер на вестник “Струма” откри учителката, която все още е в шок от случилото се. Тя не пожела да бъде снимана и да бъде съобщено името й, тъй като я познава целият град и се срамува, че е допуснала да бъде измамена като в холивудски филм, но се съгласи да разкаже какъв сценарий са разиграли престъпниците. Ето нейния разказ:

“Някакъв мъж се е обадил на майка ми по телефона и й заявил, че е от полицията. Мен някой искал да ме отвлече и тя трябва да съдейства на полицията, за да ме спаси. Дала им телефонния ми номер. На нея й казали да не затваря телефона си. През това време звъннал и домашният телефон, на който друг мъж с благ глас й съобщил, че трябва да остави стационарния телефон отворен, за да е под наблюдение и да не й се случи нещо, ако дойдат тези, които искат да ме отвлекат.

Аз вече бях тръгнала на работа, когато непознат мъж ми се обади на мобилния и ми каза, че трябва да съдействам на полицията да хванат някакви мъже, които били телефонни измамници. Аз се хванах на въдицата и реших да помогна, нали трябва да имаме гражданска съвест. От 12,00 ч. на обяд докъм 18,00 ч. телефоните на мен, на брат ми и майка ми са били отворени. Те са ни подслушвали какво си говорят брат ми и майка ми, и аз в детската градина. Като се изключеше телефонът, пак ме набираха – и така 6 часа.

Този, който ми се обади, ми каза да накъсам хартии и да ги направя на пачка, все едно са банкноти, и да ги занеса в бившата Военна болница. Там ще ме чака човек и да го заговоря. Отидох във фоайето на болницата, но там имаше само двама цигани, добре облечени, униформен не видях. Оставих “парите” и си тръгнах. Не можех да звънна по телефона да питам майка ми как е. Тя е на 85 г. Тези, които ми се обадиха, ме осведомяваха, че майка е добре, брат ми също. Докато телефоните ни стоят отворени, в момент, когато телефонът се изключи, те са звъннали и казали на брат ми да сложи парите и бижута, ако имаме, във фризера, тъй като, ако пристигнат крадците и са с металотърсач, там устройството няма да ги засече.

В плика с парите беше и задграничният ми паспорт. На 06.06. щях да пътувам до САЩ и там с мои приятели да си отпразнувам рождения ден. На друго място бях скътала 3000 долара, но тях брат ми не ги открил и не ги сложил във фризера. Мечтаех си, че със спестените около 20 000 лв. ще си изкарам достойно старините. А брат ми после по настояване на „полицаите” ги хвърлил през терасата. От задигнатите 21 637 лв. 2000 лв. са на съседката, която е в САЩ, и аз й взимам пенсията. През септември ще си дойде и трябваше да й ги дам. 40 г. работя и спестявам, но парите ми отидоха.

Когато се върнах от работа, попитах брат ми къде са парите ми, а той ми отвърна: “Хвърлих ги през терасата, така ми наредиха полицаите”. Едва тогава се усетих, че целият сценарий е бил да ми задигнат парите. Преди да разбера, че съм измамена и ограбена, даже ме уведомиха, че акцията е приключила успешно и са задържани 8 души.

Свързах се измамниците по телефона и ги помолих да ми върнат поне паспорта, да го хвърлят някъде, за да замина за Америка, но те ме заплашиха, че ако се обадя в полицията, няма да ми го върнат, а ако си мълча, докато излязат от Дупница, ще го захвърлят. Докато докопат парите, се държаха любезно, но след това отнесох много ругатни и непристойни обиди.

Обадих се на полицията в Дупница. Дойдоха, взеха отпечатъци, но едва ли ще ги открият. Апелирам към всички хора: Не давайте пари на никого, ако ви ги искат непознати, та дори и да се представят, че са от полицията, без преди това да сте позвънили в Районното!

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *