Детските градини и ясли в община Банско започват работа от 26 май

Възобновява се приемът в детските градини и ясли на територията на Банско, Добринище и село Места, съобщиха от общинския пресцентър. Детските заведения ще бъдат отворени от 26 май, вторник. 

Приемът на децата ще бъде възможен само след писмено изразено информирано съгласие от родителите. Сградите и дворовете на детските градини и ясли в общината са подготвени – ремонтирани, почистени и дезинфекцирани.

Осигурени са лични предпазни средства за персонала и препарати за периодична дезинфекция на помещенията. Където е възможно, ще бъдат отворени допълнителни входове, за да се избегне струпването на деца и родители. Грижата за здравето на децата е от първостепенно значение за общинските власти и поради това няма да бъдат допускани компромиси. 

Приемът на децата сутрин ще бъде след задължителни общ преглед за здравословното състояние и измерване на температурата. Поради това е необходимо родителите да предвиждат достатъчно време, тъй като приемането на децата в градините и яслите ще става по-бавно от обичайното. Децата във видимо неразположение и със симптоми за влошено здраве, ще бъдат връщани. Родителите няма да бъдат допускани в детските градини, ако не носят лични защитни маски за лице.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *