Детският парламент в Благоевград празнува юбилей, Д. Борумов сдаде председателския пост на деветокласника в ПМГ М. Станоев

С много усмивки, емоции, подаръци и стилно тържество ученици от Детския парламент в Благоевград отпразнуваха 20-и рожден ден. Празничното събитие събра десетки младежи в Градската художествена галерия. И макар че често се изявява пред публика, с неприкрито вълнение „на сцената” излезе досегашният председател на младежката структура, абитуриентът на Математическата гимназия Димитър Борумов.

Самият той бе начело на парламента в продължение на 5 години и сега, със завършването на средното си образование, предаде щафетата на Мартин Станоев – ученик в 9 клас на ПМГ. За изключителните си заслуги, отдаденост и инциативност Митко бе удостоен с поста почетен председател. Той бе изненадан със специална статуетка „Шеф №1”.

Изказвайки благодарности за оказаната му чест, доверие и признателност, Д. Борумов отправи предложение: „Като последна инициатива, предлагам да прекръстим Детския парламент на Общински младежки парламент. Няма как млади, амбициозни, умни, красиви, искащи и можещи млади хора да се наричат деца”, аргументира се Д. Борумов. Предложението му трябва да мине на гласуване в Общинския съвет.

Като на истински празник, имаше и много подаръци, поздравления. Особено емоциално бе изказването на Верка Ангелска, която 40 години работи в Младежкия дом, а над 16 години бе ръководител на Детския парламент. Развълнувана, тя разказа как през всичките години е работила с успешни, ентусиазирани, чисти по душа и сърце деца, които са се развивали и са постигнали много успехи.

„Не са ми тежали дните, когато всяка неделя по 3 по 4 часа се събирахме, или когато вечерно време след училище дискутирахме проблеми. През цялото време се учех от младежите, защото те са носители на новото, на енергията”, сподели В. Ангелска.

С признанието, че Детският парламент му е на сърцето, омбудсманът доц. Василев постави началото на нова традиция, като подари на младежите книга, в която да споделят спомени и мнения за съвместната си работа.

„Когато ние започнахме, нямахме абсолютно никаква представа какво ще правим, къде се намираме. На първото заседание дойдоха около 30 човека, на второто към 15, на следващото 5 и ние в общи линии се опитахме от сравнително нищото да направим нещо”, върна се към началото на Детския парламент първият председател Д. Станишев.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *