Детски патрули дежуриха по кръстовищата на Разлог, листовка с призив за разумно шофиране получи и съветникът д-р Р. Тумбев

Група четвъртокласници от училищния детски патрул при ОУ “Никола Парапунов” – Разлог заедно с пътни полицаи от РУП – Разлог излязоха на пътя, за да отправят своя призив към всички водачи на МПС за повече внимание и толерантност на пътя. Малките пътни полицаи под вещото ръководство на своите колеги от местното полицейско управление сформираха съвместни патрули, които дежуриха на кръстовища в центъра на Разлог и спираха всички преминаващи автомобили, за да им връчат специални листовки с призив “Шофьори, пазете децата на пътя! Не забравяйте, че те са уязвими, просто защото са деца. Шофирайте така, сякаш всяко дете на улицата е ваше”.
С много ентусиазъм малчуганите отправяха молба към всички водачи да прочетат листовката и да помислят, когато натиснат газта на автомобила си. Всеки от водачите посрещаше малките патрули с усмивка и ги приветстваше за инициативата, като си тръгваше с обещанието да бъде внимателен зад волана. Сред спрените автомобили бе и този на общинския съветник д-р Радко Тумбев, който бе приятно изненадан от инициативата и пожела на децата да бъдат винаги така отговорни и загрижени за живота и здравето на най-малките участници в движението.
В рамките на по-малко от час учениците успяха да раздадат над 30 листовки и си тръгнаха доволни и с вярата, че са успели да предизвикат по-голяма отговорност и толерантност на пътя, особено към децата, които нямат спирачки.
ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *