Детско отделение на общинската болница в Дупница е пълно с болни от Благоевград

Детско отделение на общинската болница в Дупница е пълно с малки пациенти от Благоевград с бронхиолити и пневмонии. Родители, баби и дядовци пътуват по два пъти на ден от Благоевград до Дупница, за да видят внуците и децата си.

Жулиета Додова и съпругът й, които вчера бяха дошли от Благоевград, за да видят болното си внуче, разказаха, че пътуват по два пъти на ден от Благоевград до Дупница. Сутрин донасят храна за внучката си, която е на 1,6 г., а вечер идват отново в болницата в Дупница, за да се уверят, че детето се подобрява. Ето какво заяви Жулиета Додова пред “Струма”:

“Детско отделение в Благоевград е пълно с болни деца, затова докарахме внучката на лечение в общинската болница в Дупница. Екипът е страхотен, много сме доволни. Ние сме пенсионери и не ни пречи да пътуваме два пъти на ден до Дупница”.

До входа на отделението чакаше и татко на близнаци на година и половина от Благоевград, които са приети в болницата в Дупница. Вчера мъжът, който е военнослужещ, си беше взел отпуск, за да е по близо до детето си.

Майка на близнаци на около 5 г. също бе довела децата си в детско отделение в Дупница. Тя заяви:

“Лекарите обгрижват много добре децата, но трябва да се помисли от ръководството на болницата да се направи малък детски кът в двора на болницата. По-големите деца не могат да стоят по цял ден затворени в стаите, а и ние, майките, няма къде да поседнем навън за по едно кафе. Пред входа има само една счупена пейка. Тревата в двора не е окосена и има опасност от змии и кърлежи. Но истината е, че може да няма условия, но пък лекарите са перфектни”, заключи тя.

В отделението преди два дни е настанено и 2-годишно момиченце от Сливен с бронхиолит. Родителите му пристигнали от Сливен преди дни да берат череши в кооперацията в с. Шатрово.

Вчера за лечение са настанени още две деца от Благоевград.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Мицка

    Ами ще ходят хорат в Дупница, като в Благоевград детското отделение е върхът на мизерията, няма течаща топла вода, леглата са почупени и скърцат, зимата студено, а лекарите и сестрите се отнасят с децата и с родителите като с овце. Безкрайно отвратителна работа, да не ти се налага.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *