HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ДЕЦАТА ГО ДРАЗНЕЛИ! Гневен мъж нападна с юмруци и ритници учителка, счупи й очилата

62-годишният кюстендилец Симеон Манов, който се прочу с това, че нападна учителка от Спортното училище „Васил Левски“, след като бил подразнен от ученици от близкото до дома му школо, получи едногодишна условна присъда с тригодишен изпитателен срок.

Инцидентът е от края на миналата учебна година. Тогава  Манов нападнал учениците от училището и придружаващата ги до училищния автобус педагожка с юмруци и ритници, като й счупил очилата.

„След нападението колежката беше в болнични цяла седмица”, коментират педагозите от школото. Според тях преподавателката и досега се страхува да се движи сама, когато е втора смяна на училище. „Истината е, че колежката беше притеснена най-вече от това, че не е могла да се справи и да защити учениците. В автобуса е имало деца от първи до осми клас. Отделно имало и други ученици от съседното V ОУ, с които делим една сграда. Те били на оградата и видели всичко“, коментираха от ръководството на Спортното училище.

На помощ на учителката се притекла друга преподавателка, която успяла да обезвреди 62-годишния нападател. Според досието на Манов това не е първото му изстъпление. Кюстендилецът е бил предупреждаван от полицията преди около 2 години, когато е влязъл в двора на учебните заведения с газов пистолет, вследствие на което имал забрана да влиза в двора на училището.

Учителите от двете училища са категорично недоволни от решението на съда да наложи само условна присъда на нападателя.

ЖАНА ХРИСТОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *