Децата на „Беласица“, „Пирин 2001“ и „Марек“ почнаха с победи на „Футбол 11“

Децата на „Беласица“ /род. 2005 г./ започнаха с успех участието си в група “А” на “Футбол 11” от първенството, чиито кръгове ще се провеждат ежеседмично на столичния комплекс “Царско село”. Възпитаниците на Емил Шаламанов победиха с 1:0 връстниците си от частната школа на санданчанина Кирил Джоров “Метал” /Перник/. Единственото попадение за малките комити отбеляза капитанът Стоян Шаламанов в средата на второто полувреме, след като получи топката от фаул, изпълнен от Николай Гърков.

“Този набор все още не попада в мачовите групи и затова решихме да го запишем в първенството на “Царско село”. В него участват 30 отбора, разделени в три групи, като в първите две са подбрани по-добрите формации. Съгласно регламента след есенните мачове първите 6 от “А” и “Б” групите плюс първите 2 от група “В” определят отборите, които ще се борят за призовите места през пролетта. Ето защо за нас е важно да се представим добре в 9-те есенни кръга и е радващо, че тръгнахме с победа”, коментира Е. Шаламанов.

В група “А” заедно с петричани са и талантите от “Пирин 2001”, който победи на старта “Национал Спорт” с 3:2. “Марек” също потегли с успех 1:0 над “Ком-98” /Годеч/. ЦСКА разби с 5:1 „Септември“ /Сф/ и оглави класирането, мачът между „Левски“ и „Олимпия“ /Сф/ бе отложен заради участието на сините в международен турнир по същото време.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *