Децата на „Левски” спечелиха първия „Cherry cup” – Кюстендил

Първият футболен турнир за деца „Cherry cup” – Кюстендил бе спечелен от „Левски”. Купата на победителите връчи легендата Емил Костадинов, член на Изпълкома на БФС. Сините победиха на финала домакините от „Велбъжд” с 6:1.

Надпреварата откри кметът Петър Паунов, присъстваха и председателят на ОбС на БФС Евгени Йорданов, областният управител Виктор Янев и зам. директорът на ОП „Управление на общинските имоти” Васил Гиков. Над 200 зрители, сред които много родители от София, гледаха срещите на стадион „Осогово”.

„Ние живеем само за децата. Много се радвам, че Евгени Йорданов направи този турнир по много стойностен начин, с много добра организация, с партньорите ни от БФС”, заяви градоначалникът.

В първите мачове „Велбъжд“ победи ЦСКА с категоричното 7:2, а „Левски“ се наложи срещу „Марек“ с 4:1. В малкия финал дупничани надвиха армейците с 3:2.

Наградата за голмайстор на турнира получи Роберто Каралеов от „Велбъжд”. Приза за най-добър вратар взе Радослав Рашков от „Левски”. Е. Костадинов връчи купи на 4-те отбора и се снима с всички. Той декларира подкрепата си за развитието на футболните таланти и провеждането на турнира в Кюстендил, който да стане традиционен и с по-голям брой участници.

„Cherry cup” е част от общинския спортен календар и се организира по инициатива на Е. Йорданов. Треньорите на „Левски” – Петър Карачоров, ЦСКА – Явор Божинов, Марек” – Янек Кючуков, и „Велбъжд” – Красимир Петков и Кирил Мицов, изразиха задоволството си от турнира, от неговата организация и от безспорната му полза за децата, които за първи път играха на голям терен във формат Футбол 11.

„Доволни сме от всичко, теренът бе перфектен и с удоволствие догодина отново ще дойдем. Ние сме гранд, но покрай нас отбори като „Велбъжд” и „Марек” трупат опит. Получи се много хубав турнир. Аз съм от Югозапада, юноша съм на „Пирин 2001“ и Ивайло Андонов и със сигурност от Югозапада излизат едни от най-добрите таланти”, каза наставникът на първенците П. Карачоров, който води сините от 2 седмици, а вече печели втори трофей, след „София къп”.

По време на турнира кметът П. Паунов даде ясен знак, че няма да толерира размножаването на отбори, в отговор на въпрос за бъдещето на мъжкия футбол след изпадането на „Велбъжд” и влизането в Трета лига на ФК „Кюстендил”. Градоначалникът бе категоричен, че парите от общината ще бъдат насочени само към децата от школите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *