Децата на „Марек“ надвиха „Беласица“ пред родителско множество край гимназията

В сблъсъка на челниците при децата в зона “София” отборът на “Марек” победи “Беласица” с 2:1 в Петрич. Най-добрите зрителски места в сенките около игрището край гимназията бяха заели множество родители на малките футболисти, половината от които пристигнали от Дупница. В началото двата тима си размениха по една голова опасност с изпълнители Илиян Филчев от домакините и Иван Златков от дупничани, преди “Бела” да поведе в 17-та мин. Тогава Иван Неделчев пусна в коридор към Александър Николов, който технично преодоля Янислав Янков. В 24-та мин. Асен Ангов изпълни фаул, Филчев стреля с глава и само добрата реакция на Янков предотврати втори гол в мрежата му. Грешка на петричкия страж Стойчо Георгиев в последните секунди на първата част позволи на Александър Анчарев да изравни на празна врата.

След паузата гостите потърсиха пълния обрат, ала отличните изяви на Ст. Георгиев, който спаси изстрели на Християн Джаджаров в 40-та и на Марио Цинцарски в 45-та мин., отложиха настъпването му. Все пак в 52-та мин. хората на Станислав Станчев наложиха волята си, след като резервата Лъчезар Мирчев центрира отдясно и Владислав Симеонов, без забавяне, от въздуха намери петричката мрежа. В последните секунди малките комити се разминаха на косъм с равенството, след като Димитър Гущеров стреля силно по левия диагонал, Янков изби, но Ал. Николов закъсня с половин метър за добавката на празна врата.

След ІІ кръг “Марек” и “Локомотив” /Сф/ делят върха с по 6 т., след като малките железничари биха “Левски-Раковски” с 4:1.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *