Децата от катастрофата до Генуа се прибират довечера, никой не вдигал на родителите

Никой, освен собствените им деца, не се е обадил на родителите на пострадалите ученици от екскурзията в Италия. Това разказа бащата на една от осмокласничките от столичното 22-о СУ пред Би Ти Ви. Автобус с български деца катастрофира край Генуа на 15 април, за щастие те са невредими, само три от децата са били с леки травми и са прегледани в болница. Пострадаха обаче двамата шофьори, единият е в тежко състояние.

Децата трябва да се приберат към 22 ч. довечера, съобщи бащата Иван Димитров.

Научих от дъщеря ми за инцидента, разказа той. Не е последвало обаждане нито от учител тук, нито от преподавател, придружаващ децата, нито от фирмата превозвач. Стресът, който сме изживели, това, което преживя моята майка, чувайки от медиите, не мога да опиша, разказа още бащата.

Момичето му съобщило, че тирът рязко спрял и рейсът се ударил в него. Вероятно е да не е спазена нужната дистанция, ако има вина, трябва да се понесе, коментира мъжът.

Първите моменти, след като чух за катастрофа, ми се губят – знаете всички какви неща стават по пътищата с ученическите екскурзии, след трагедията край река Лим всички сме настръхнали, сподели той.

Чакали дълго да ги вземе друг автобус, после до 2,30 ч. през нощта се придвижвали, а не би трябвало да пътуват нощем, коментира бащата. Други родители търсили контакти с фирмата, тя не отговаря.

За нас важното е да се приберат живи и здрави, но абсолютно невярно е, че консулството се било заело, заяви още Димитров. Властта – българският посланик в Италия в този случай, би трябвало да контролира всичко и да не позволи да се случат неща като придвижването през нощта на тези деца, а установяването им някъде да починат след такъв стрес.

Учениците се прибират в България тази вечер, надявам се към 22 ч. да са тук, съобщи Димитров.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *