Деца на 13 г. и 15 г. пребили до смърт 61-годишен мъж

Две деца на възраст 13 и 15 години са задържани по подозрение в убийството на 61-годишен мъж в село Александрово, община Хасково, съобщи dnes.bg. Малолетният и непълнолетният срещнали жертвата, който бил приютен в дома на родителите на по-малкия.

В разпрата между тях мъжът извадил нож. Това агресирало децата и те го пребили смъртоносно, сочат първоначалните заключения на разследващите. Като видели, че е мъртъв, го изнесли на улицата, за да прикрият действията си, а ножа захвърлили около къщата.


Трупът на мъжа бе открит в понеделник сутринта на тротоара, в близост до мястото, където е живеел. При аутопсията съдебния лекар е констатирал, че по тялото му има следи от физически травми, мозъчен кръвоизлив, счупени шест ребра, кръвоизлив в коремната кухина и множество повърхностни рани и охлузвания по долни и горни крайници, които са причина за смъртта.

Хасковските криминалисти с помощта на психолози от Института по психология – София, установили, че в убийството намеса имат тийнейджърите. Криминалистите довели малолетния в управлението, а по-големият е бил намерен при роднини в симеоновградското село Тянево, където се укривал.

В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествието, иззети са били веществени доказателства, разпитани са били свидетели и е била назначена съдебномедицинска експертиза. След изтичането на мярката му закрила, малолетният е бил освободен, а 15-годишното момче е с мярка на задържане до 72 часа в следствения арест с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемото момче. По случая тече досъдебно производство.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *