Деца от Разложко събраха 2500 лв. за връстници в нужда

С редица благотворителни инициативи бяха белязани дните около Коледа в Разложко. Почти всички училища дадоха своя принос и се обединиха около различни каузи. Малчуганите от селата Баня и Горно Драглище също подпомогнаха хора в нужда.

В навечерието на Рождество Христово учениците от ОУ „Неофит Рилски” организираха Коледен благотворителен базар и успяха да съберат сумата от 940 лева, която ще бъде дарена на семейства на нуждаещи се ученици. Към нея бяха прибавени допълнително още 230 лева, събрани седмица по-рано от благотворителен базар, организиран в съседното село Долно Драглище с подкрепата на кметството в селото. Базарът бе съпътстван и с празничен концерт, организиран от училището, съвместно със самодейци от читалище,,Слънце – 1938 г.” – село Горно Драглище, които бяха подготвили тематична празнична програма, която стартира с коледарски обичаи, а малките коледари нарекоха за здраве, късмет и берекет.

Под знака на благотворителността протече и коледното тържество в разложкото село Баня, където на благотворителния коледен базар бе събрана сумата от 1313 лева, която ще бъде дарена на 5-годишно момченце от селото.

Самодейци към НЧ „Просвета“ подариха вълшебен коледен концерт на жителите и гостите на Баня. В празничната програма се включиха и изпълнители от гр. Банско – Николета Загорчина и група „Банска Младост”, с ръководител Димитър Касапинов.
ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *