Деца от с. Места и полицаи с акция в памет на жертвите на пътя

„Животът не е резервна част! Пазете го!“, за това апелираха към шофьорите учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – с. Места, които отбелязаха Световния ден в памет на жертвите при ПТП с редица инициативи.

Денят в малкото селце на община Банско започна със сиренен вой и с едноминутно мълчание в памет на хилядите жертви от пътни инциденти. За кратко движението по главен път ΙΙ-19, преминаващ през село Места, бе спряно от служители към РУ – Банско, а малчуганите от училището положиха цветя на пешеходната пътека и преминавайки през нея, демонстрираха безопасно пресичане /сн. 1/. Те апелираха към водачите да се пазят децата на пътя.

Инициативата продължи с раздаване на брошури с призив да бъдем толерантни на пътя и да опазим човешкия живот. Пътни полицаи към Районното управление в Банско спираха всички преминаващи по маршрута автомобили, а учениците им раздаваха брошури /сн. 2/. Сред спрените коли се оказа и тази на кмета на село Филипово Фаим Молла, който посрещна с усмивка инициативата и пожела на децата да помнят своите призиви, когато пораснат.

В рамките на инициативата учениците се запознаха и с правилата при придвижване с училищен микробус и се включиха в дискусия, посветена на Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП. Направена бе изложба от тематични рисунки в центъра на с. Места, а директорката на училището Елена Боденова припомни за важността на деня.

Инициативата уважи и новият кметски наместник на селото Елена Кюлева.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *