Деца от Якоруда и Г. Делчев мериха сили в състезание по риболов, първи финишира 14-г. Г. Вакареев с улов 11 пъстърви

Млади риболовци от Якоруда и Гоце Делчев  мериха сили в състезание, организирано от Ловно- рибарското дружество в Якоруда и със съдействието на община Якоруда. Състезанието протече под мотото „Децата могат без дрога“ и в него се включиха десетки малчугани.

Късметът тази година се усмихна на 14-годишния Георги Вакареев от Гоце Делчев, той успя да хване 11 пъстърви, което му осигури първото място в крайното класиране. На второ място с 6 уловени пъстърви се класира 14-годишният Севгин Кьоров от Якоруда, а третото с по пет риби си поделиха 11-годишният Рашко Асьов и 13-годишният Нуредин Муратов, също от Якоруда. Специалната награда за най-голяма риба спечели пък 12-годишният Боян Павлов от Гоце Делчев, който успя да извади от река Места близо половинкилограмова пъстърва. Състезанието не мина и без приза „Най-малък участник”, който тази година отиде при 8-годишния Неджип Мехмед от Якоруда.

Риболовното състезание привлече и десетки други деца, които захвърлиха компютрите и лаптопите и избраха да прекарат времето си на реката, сред природата. Те  също се показаха като истински риболовци, но не се включиха в състезателната програма. Късметът се усмихна и на едва 5-годишния Хасан Корчов, който също успя да улови риба. Състезанието протече с много радост и  забавление. Малките рибари успяха да уловят около 70 пъстърви, които бяха дарени на Социалния патронаж в града. За всички участници бяха осигурени грамоти и риболовни награди – въдици, макари, куки, корди, болдо, светещи плувки, живарник, рачило, рибарско столче и много лакомства. Всички получиха и значка с логото на Ловно-рибарско дружество – гр. Якоруда.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *