HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Деца от 4 града мериха сили в състезание по риболов в Якоруда, най-малкият участник, 8-г. Алекс Лазаров от Благоевград, с приз за най-голяма риба

Деца от Якоруда, Гоце Делчев, Благоевград и Разлог мериха сили на регионално отборно състезание по риболов, организирано от Ловно-рибарското дружество в Якоруда и със съдействието на община Якоруда. Състезанието протече под мотото “Децата могат без дрога”.
След изключително оспорвана надпревара победител в състезанието стана отборът на домакините от Ловно-рибарско дружество – Якоруда в състав: 14-годишния Денис Клеков, 13-г. Нуредин Муратов и 10-г. Мустафа Камберов. Младите риболовци успяха да натрупат в актива си общо 360 точки и взеха убедителна преднина пред миналогодишните победители – малчуганите от отбора на ЛРД “Сокол” – Гоце Делчев Боян Павлов, на 11 години, и 13-годишните Георги Попов и Георги Вакареев, които останаха втори с общ резултат от 195 точки.
На трето място със 150 точки се нареди отборът на Благоевград, в чийто състав влязоха 12-годишните Иван Спасов и Николай Лазаров, както и най-малкият участник на състезанието, 8-годишният Алекс Лазаров, който си тръгна с още две награди – за най-малък риболовец и най-голяма риба. На престижното четвърто място се класира отборът на Разлог, който обаче беше и с човек по-малко, което се отрази и на финалния резултат. Въпреки това двамата съотборници, 12-годишните Георги Димитрушев и Станислав Шашиков, се представиха подобаващо и успяха да направят добър улов.
Вълнуващият за децата ден приключи със състезание за мъже, при което домакините отново се наложиха и спечелиха първенството. Най-добър улов успя да направи Али Бабечки от Якоруда, който се класира първи. Втори се нареди Иван Джолев от Благоевград и трети – Салих Мисанков, също от Якоруда.
Децата от Ловно-рибарското дружество домакин се включиха в състезание по риболов и ден преди регионалната надпревара. Излъчените в него победители на първите три места сформираха отбора за голямото състезание, където отново успяха да се наложат над другите отбори участници.
Риболовната надпревара събра десетки деца от Якоруда, които зарязаха компютрите и лаптопите и избраха да прекарат времето си на реката, сред природата, отдадени на любимото си занимание. В състезанието бяха раздадени и две специални награди – за най-голяма риба, която отиде при Салих Мемчов, и за най-голям карък, която бе отредена на Мохамед Хюсеин, който нямаше късмет и остана без улов.
Всички участници получиха грамоти за участие, а класиралите се на първите места – и медали. Купи бяха осигурени само за първенците в отборното и индивидуалното класиране. Малчуганите получиха и предметни награди – рибарски пособия и принадлежности, тениски, шапки, значки, ключодържатели и други, с логото на ЛРД – Якоруда, както и много лакомства.
ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *