Деца патрулираха с полицаи по кръстовищата в Разлог

„Шофьори пазете децата, те нямат спирачки“, този призив отправиха към шофьорите второкласниците от ученическия детски патрул към  ОУ “Н. Парапунов“ и апелираха за повече толерантност и внимание на пътя. Във вчерашния ден малките „полицаи“ под вещото ръководство на своите колеги от местното полицейско управление – инспекторите Коцаков,  Ваканов и Цуцуманов, сформираха съвместни патрули и дежуриха на възлови кръстовища в центъра на Разлог. Те спираха всички преминаващи автомобили, за да им връчат специални листовки с призив „Шофьори, пазете децата на пътя! Не забравяйте, че те  са уязвими, просто защото са деца. Шофирайте така, сякаш всяко дете на улицата е ваше“.

 С много ентусиазъм малчуганите отправяха молба към всички  водачи да прочетат листовката и да помислят, когато натиснат газта на автомобила си.

С усмивка водачите посрещаха малките полицаи и си тръгваха с обещанието да бъдат внимателни зад волана.

В рамките на по-малко от час  учениците успяха да раздадат десетки листовки и си тръгнаха доволни и с вярата, че са успели да накарат поне малка част от шофьорите да се замислят, когато се качат зад волана и решат да натиснат газта.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *