Деца украсиха елхата в православния храм на кюстендилското село Пиперков чифлик

Деца от енорията при храм “Св. Йоан Рилски” в село Пиперков чифлик при  Кюстендилска духовна околия украсиха Рождественска елха.  Малчугани на различни възрасти заедно с техните майки окичиха дървото с разноцветни гирлянди. Като истински естети те подбираха местата за играчките, а крайният завършек бе Витлеемската звезда.
Новоизбраното църковно настоятелство на храма организира скромен, но изпълнен с много емоции празник за децата от енорията. След добре свършената работа децата вкусиха от плодовете и сладкишите, подготвени за тях.

Единственият храм, построен в селището, е посветен на покровителя на българския род и игумен на Рилската пустиня – преподобния Чудотворец св. Йоан Рилски.
Прекрасният храм е изграден с даренията на местни фирми и жители. Църквата бе осветена през 2008 година, а за градежа й от Дирекцията по вероизповеданията отпуснаха 200 000 лева. Местността, в която се намира храмът, е бивше оброчище, на което се е издигал циментов кръст. На големите празници там местните са палили свещ за здраве. Теренът е бил общинска собственост и е прехвърлен на селото чрез замяна за черковен имот, само за да се вдигне божият дом.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *