Джендър скандал! Родител А и родител Б вместо баща и майка в системата за регистрация за I клас в Бургас

Термините Родител А и Родител Б са заменили „баща“ и „майка“ в електронния формуляр за записване на децата в първи клас на територията на община Бургас. Това алармира читателят на „Гласове“ Иван Младенов от Павликени в писмо до редакцията.

В сайта на Община Бургас се посочва, че „Настоящата регистрационна форма е демонстративна и е предназначена само за предварително тестване на регистрационния процес“.

„Уважаема редакция, моята дъщеря, влизайки в „Електронната система за записване в първи клас“ в гр. Бургас, за да разбере как ще става записването на сина й в първи клас, с голяма изненада разбира, че трябва да се регистрира като родител А или Б. www.uburgas.org/index.php?controller=FrontAccounts&action=register Тази форма в момента е само примерна, за да могат родителите да се запознаят с нея, но в началото на май ще стане активна. Тогава родителите ще трябва да я попълнят, защото рискуват детето им да не може да бъде записано в училище“, разказва Иван Цвятков Младенов от Павликени.

Малко по-късно описанието във електронния формуляр бе променено с „баща“ и „майка“.

Припомняме, че Националното събрание на Франция гласува през февруари замяна на думите „баща“ и „майка“ от „родител 1“ и „родител 2“ в училищните формуляри, което предизвика бурни реакции и коментари.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *