Джерманци почистиха мазетата си и затрупаха с тонове боклук дерето край селото

Местни жители и новодомци в Джерман само за няколко месеца затрупаха с битови отпадъци дере край последните къщи в дупнишкото село. Сред “находките” са дивани, канапета, учебници от миналият век…

Кметът на селото Ангел Цветков бил неприятно изненадан от гледката, разкрила се след като се стопи снегът – дерето до крайните къщи на селото било запълнено от битови отпадъци.

Разгневен, той заяви пред репортер на „Струма” следното: “През есента почистихме дерето. Работниците към кметството натовариха 10 камиона с отпадъци. Всичко беше извозено до сметището в Дупница. Тези дни минах покрай дерето и видях, че е затрупано с отпадъци. Като че ли всички в селото са се наговорили да си изчистят мазетата и са изхвърлили непотребните им вече вещи там. През миналата година се продадоха няколко къщи. Новодомците ги ремонтират и отпадъците от ремонтите изхвърлят край селото. Ще започна да налагам глоби, но общинската наредба изисква да се хване нарушителят в момента, в който изхвърля отпадъците. Аз не мога да съм пъдар, да стоя и да чакам кой ще си изхвърли боклука там, където не е регламентирано”, заяви Ангел Цветков. 

Вчера стана известно, че джерманци подготвят протест на 23 февруари срещу изграждане на депото за битови отпадъци.

Само през миналата година в селото са продадени 8 къщи на цени от 20 000-30 000 лв. Купувачите са от Дупница. В момента има голямо търсене на имоти в селото, но никой не продава.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *