Джерманци пропищяха: Кучетата в селото станаха повече от хората

Необезпокоявани бездомни кучета обикалят по улиците на дупнишкото село Джерман, питбул се къпеше в реката в центъра, видя репортер на “Струма”. Седем палета пък са изхвърлени преди няколко дни до казана за ракия в селото, а от приюта за бездомни кучета в Дупница отказват да ги приемат, защото нямали условия за отглеждането им.
Жители на Джерман сигнализираха в редакцията за проблема с бездомните кучета. Репортер на “Струма” отиде на място в селото и веднага се натъкна на седем палета, които се бяха свили на сянка до контейнер за отпадъци.
Жители на селото се оплакаха, че кучетата са повече от хората в Джерман. Сутрин излизат по хладно и обикалят улиците, около обяд се скриват на сянка, следобед вече са огладнели и излизат отново. Сутрин се редят на “опашка” пред фурната за хляб, вечер посрещат идващите си от работа джерманци. Кучета се движат и в двора на детската градина, което е много опасно за децата, обясняват джерманци. Те твърдят, че жители на съседни села изхвърлят кучетата си при тях.
По телефона управителят на приюта за бездомни кучета в Дупница Владислава Асенова каза: “В приюта не можем да приемаме кучета бебета. Обърнете се към неправителствена организация, която се грижи за изоставени кучета. Що се касае за питбула, който е на свобода, ще изпратя хора от приюта да проверят. Ще разговарям с кмета на селото Ангел Цветков как да разрешим проблема”, заяви Асенова.
Кметът Ангел Цветков твърди, че се е обаждал няколко пъти в кучкарника, за да дойдат да говорят за проблема с кучетата, но резултат няма.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *