Джипове отново возят туристи в “Рила” въпреки забраната

Отново бяха забелязани джипове по високите части на Рила. Автомобилите са били видени през уикенда точно до хижа “Рилски езера” и те за пореден път возят туристи. Нито полицейските акции, нито намесата на жандармерия и всякакви други органи не спират шофьорите от нерегламентираните превози.

“В понеделник следобед подателят на сигнала се е свързал с инспектора на парковия участък. Действието се случва в неделя след 17 часа, когато е свършило работното време на нашите служители. Лифтът не е работил и те са се възползвали от момента. От кадрите, които видях, единият от нарушителите е местен и системен. Другият автомобил е неизвестен, подали сме сигнал за издирването на собственик”, обясни пред Нова тв директорът на НП “Рила” Красимир Андонов.

Той разкри, че на въпросния нарушител е санкциониран многократно, но дори и солените глоби не го спират. Според него в парка има обичайна практика туристи и собственици на джипове да разменят контактите си, за да се осъществява превоз.

“Активният сезон приключи и туристите са значително по-малко. Все още има хора, които се качват, а тези шофьори се възползват от това. Вече доста време е създадено организация, заедно с полицията, за да се ограничи достъпа на тези джипове. Те дори не се движат така редовно. Но има такива единични случай, като този”, каза още Андонов и допълни, че туристите сами търсят шофьорите въпреки призивите.

По думите му, системният нарушител е с глоби за хиляди левове и е крайно време НАП да предприеме мерки за събираемост на глобите, тъй като сега чувството на недосегаемост на тези превозвачи е огромно.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *