Джипове превърнаха любимо място за отдих на перничани в разорана нива

Любимо място на перничани за разходка и спорт във всички сезони е съсипано от джипове, високопроходими машини и АТВ-та. В местността Цоцевица през 70-те години на миналия век е изградена модерна ски писта с изкуствена настилка за целогодишно спускане на скиорите. В района са се пързаляли през зимните месеци и деца с шейни на обособени места в ски зоната, поляните целогодишно са посещавани за краткотраен отдих и разходка сред природата от хиляди  граждани. Ски пистата, на която са провеждани състезания и тренировки, е разрушена напълно в годините след промените. Сега няма и следа от изкуствената настилка, а джипове и други високопроходими автомобили са я превърнали в орище.
„Бившата писта „Цоцевица“, на която растяха диви ягоди, в момента е разорана нива, готова за посяване на картофи. Всички пътеки, водещи до нея, са разширени от очевидно непрекъснато преминаващи джипове и други високопроходими МПС-та. Пистите в подножието, на които се пързалят деца, когато има сняг, също са преминали през дълбока оран и са превърнати в полигон за мотокрос. Пътят до мястото е осеян с кенчета от бира, опаковки, употребявани мокри кърпички и контрацептиви. В деретата е пълно с гуми, пластмасови отпадъци, отпадъци от строителни дейности и какво ли не“, гневи се перничанинът Ивайло Велинов.
От желано място за отдих с чистия си въздух и прекрасни гледки, местността е напълно унищожено от нагли любители на екстремни преживявания и безхаберни за чистотата на природата граждани. Повечето перничани се надяват районът да бъде възстановен напълно за условия за отдих.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *