Григор Димитров отпадна на крачка от финала в Париж

Григор Димитров загуби с 6:7 (5:7), 4:6 в изключително оспорван първи полуфинал срещу Новак Джокович. И двамата тенисисти не успяха да разгърнат най-доброто от възможностите си, но все пак в мача имаше редица великолепни дълги разигравания за публиката в парижката зала „Берси“.

Първият сет беше изключително равностоен през целия първи сет. Двамата бяха солидни в собствените си сервис геймове, като през цялата първа част нямаше нито една точка за пробив, пише гонг.бг.

След 3:3 сервис геймовете на Джокович започна да изпитва повече проблеми, след като Гиргор редовно успяваше да достигне до резултат 30:30. Въпреки това сърбинът показа здрави нерви и не позволи на българина да си помисли за пробив. Същото обаче важеше и за хасковлията. Така логично се стигна до сет в първия тайбрейк.

Дългият тринадесети гейм отново продължи в равностойно темпо. Двамата размениха по 1 минпробив, за да разменят половините си при 3:3. Григор след това успя да стигне до ценен минипробив за 5:3, след което се нуждаеше от само две точки, за да спечели първата част. Това обаче не се случи, след като Джокович вдигна темпото и след две-три феноменални разигравания сърбинът завърши частта при 7:5. 

Проследете всичко най-интересно от развоя на мача тук: 

Втори сет

4:6 – Гейм, сет и мач за Джокович! Безапелационен гейм за финал на Джокович, отново на 0, като сърбинът достига до финала в Париж

4:5 – Григор също отговаря с гейм на нула, но сърбинът вече очевидно е вглабен единствено в следващия си сервис гейм, след който може да доведе мача и до своя логичен финал. 

3:5 – Джокович не позволява на българския тенисист да си помисли за връщане на пробив и взема пореден гейм  на 0. 

3:4 – Григор успява да преодолее разочарованието си, за да може да може да намали аванса на Джокович с гейм на нула. 

2:4 – Джокович затвърждава пробива след поредната серия от хубави разигравания и силни форхенди по правата. При 40:15 вкара и един силен сервис, за да завърши гейма на 15. 

2:3 – Пробив за Джокович! Редица грешки на Григор доведе до резултат 15:40. Григор върна една от точките за пробив със сервис по правата. При втората точка обаче нямаше прошка. Джокович натисна с форхенд по правата и Григор сгреши, за да постигне ценен пробив.

2:2 – Джокович проявява хладнокръвието си и след няколко чудесни форхенда и сервиси затваря пореден сервис гейм, за да изравни резултата във втория сет. 

2:1 – Григор не се оставя да падне духом, вземайки сервис гейма си на 0. 

1:1 – Поредица от тежки разигравания, след които обаче Джокович се оказа с по-здрави нерви и взе гейма си на 30. 

1:0 – Убедителен старт на втория сет за Гришо, след като бързо стигна до аванс от 40:0. Въпреки досадна грешка хасковлията затвори гейма си на 15. 


Първи сет

Тайбрейк 

5:7 – Феноменално разиграване за края на сета, за съжаление обаче, завършило с нова грешка на Григор и сет за сърбина. 

5:6  – Минипробив за Джокович! Феноменално разиграване между двамата, продължило над 30 удара за жалост завърши с грешка на Григор при деми-волето. В следващата точка отново българинът се пропука, за даде сетбол за Джокович. 

5:3 – Минипробив за Григор! Ужасна двойна грешка за сърбина, която дарява предимство на Гришо. 

3:3 – Хубава размяна на точки от двамата тенисисти, за да си разменят половините при равенство. 

2:2 – Минипробив за Гришо! Чудесно построено разиграване, завършено със смач на българина. 

1:2 – Джокович си беше помислил, че поведе с минипробив, но се оказа, че ударът на Григор е хванал линията. Все пак следващата точка хасковлията наистина сбърка и Джокович повежда с минипробив. 

6:6 – Григор пласира два страхотни форхенда по правата и завърши с ас, за да прати първия сет в дълъг 13-ти гейм. 

5:6 – Нивото на играта на корта леко спадна, като и двамата играчи допускат голямо количество грешки. Джокович за пореден път показва достатъчно концентрация обаче и си взема подаването. Григор ще трябва да сервира за оставане в първия сет. 

5:5 – След загубена първа точка Григор беше безпощаден, варирайки играта си добре, за да вземе подаването си на 15. 

4:5 – Нов труден гейм за Джокович, но все пак той оцелява сух. Двамата тенисисти редуваха добри разигравания с досадни грешки, преди Ноле да затвори подаването си след неточен слайс бекхенд на Гришо. 

4:4 – След лошо начало на гейма и двойна грешка хасковлията отвърна с две чудесно контруирани разигравания, завършени с печеливши точки след смачове. Геймът завърши първата ни ракета с сервис по правата. 

3:4 – Нервен гейм и от двамата играчи с доста грешки, но и едно вдъхновяващо разиграване, спечелено от Джокович при 30:30. В крайна сметка Джокович взема труден гейм на 30, след грешка на Григор при опит за къса топка. 

3:3 – Нова порция тежки разигравания от дъното на корта са последвани от няколко грешки на Джокович. Григор взема гейма си на 0 и продължава солидното си представяне. 

2:3 – Силни сервиси и убедителен форхенд – тайната рецепта на Джокович до момента в собствените му сервис геймове. Сърбинът си взема подаването на 15. 

2:2 – Няколко чудесни комбинации след добри сервиси носят на Григор втория му гейм за сета. Много равностоен сблъсък до момента. 

1:2 – Два тежки сервиса на Джокович, за да затвори убедителен гейм на 0. Сърбинът дава заявка, че за Григор няма да е никак лесно в противниковите сервис геймове. 

1:1 – Григор започва мача уверено и стой много стабилно в продължителните разигравания. Гейм на 15 след грешка на Джокович по диагонала. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *