Див екшън! Две ромски фамилии се помляха от бой

Ченгетата от Карлово и тези Специализираните полицейски сили са предодвратили масово меле и разрастването на скандал между две ромски фамилии  в Карлово. В полицията постъпил сигнал, че заради битови неуредици се скарали представители на двата клана, живущи в къщи на калкан на ул. „Божур“.

Според източници на разследването, цитирани от блиц, двете фамилии живеели в къща на калкан. Мръсна вода избила от едната тоалетна и наводнила тоалетната на другата рода. Жените на двете фамилии си резменили по няколко обидни думи, намесили се мъжете. Вдигнала се врява до небесата, ромите нарамили колове и камъни, започнал истински кървав екшън.

Полицаите от Карлово заварили около 20 души да се пердашат яко, а наоколо се било събрало подкрепление и на двете страни от около 200 души. Само бързата намеса на ченгетата е предодвратила масовото меле, без да има сериозни последици. Шестима от подбудителите на конфликта, по трима мъже от всяко семейство на възраст между 24 и 41 години, са задържани в полицейския арест за едно денонощие. Образувани са две бързи производства.  Други 8 участници били предупредени с писмени протоколи, а на един е съставен акт по Закона за българските лични документи. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Карлово.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *