Див скандал между пияни клиенти и таксиметров шофьор изправи лекари и полицаи в Благоевград „на нокти“ в нощта след Йордановден

40-г. строител с фрактура на черепа и счупени ребра, отказал да го транспортират в „Пирогов”

Скандал между пияни клиенти и таксиметров шофьор в Благоевград прерасна в сбиване, което изправи на „нокти“ лекари и полицаи, а Спешно-приемно отделение се превърна в Трето РПУ. Екшънът се разиграл в събота около 1 ч. в кв. „Еленово“. Двама мъже, които до късно се черпили в заведение в центъра за Йордановден, си поръчали такси да ги откара по домовете. По пътя между тях и таксиметровия шофьор възникнал скандал, като разправията ескалирала във физически конфликт. Шофьорът спрял колата пред блок № 7 в кв. „Еленово“, сложил метален бокс на ръката и ударил значително по-едрия пътник, който залитнал и паднал на земята. Спътникът му се изплашил и избягал. Пострадалият при боя 40-г. Кирил К. е приет в 1:30 ч. в Спешно-приемно отделение на МБАЛ – Благоевград окървавен, с разкъсана тениска, силно главоболие и болки в дясна лумбална област. Направени са му изследвания , които показали, че е с фрактура на черепа, и фисури на 3 ребра, които били счупени, но без разместване. Прегледан е от невролог и хирург, предвид сериозното му състояние, било уговорено с лекари от „Пирогов“ да го приемат. Мъжът обаче, който бил доста пиян, казал, че никъде не тръгва без жена си, и линейката, която била в готовност да го транспортира,  била отказана. Тъй като бил без телефон, се наложило полицаите да издирват жена му, която по някое време пристигнала с малкото си дете. Отново била подсигурена линейка, но Кирил К. не се съгласил да го откарат в „Пирогов“ и подписал декларация, че не желае да постъпи в болница.

Таксиметровият шофьор Андрей В. също бил докаран за медицински преглед, който показал, че е само със сцепена устна. Взет му е полеви тест за алкохол, който е отрицателен. Междувременно в спешното болнично отделение пристигнали три полицейски коли, а разследващите започнали на място да провеждат разпити. Пострадалият Кирил К., който работи в строителството, през цялото време повтарял: „Славейко знае“, визирайки приятеля си, който избягал. Сагата приключила след 4 часа, като в крайна сметка за побоя е задържан таксиметровият шофьор. За случая е уведомен дежурен прокурор от РП – Благоевград. „Превърнахме се в Трето РПУ в събота през нощта. Отдавна не бяхме имали толкова напрегнато дежурство, тъй като доведоха и много други пияни след Йордановден“, коментира началникът на СПО в МБАЛ – Благоевград д-р Александър Костов.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Едно към едно

    Битият Киро явно работи без договор, осугуровки и не смее и да припари до болница, за да не се наложи да си плати лечението. А сигурно и за плащането на таксито се е опънал. А Славейко е бързоног като сърна. И толкова смел.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *