HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Диета “Яж това, което обичаш, и обичай това, което ядеш”

Какво представлява диетата “Яж това, което обичаш, и обичай това, което ядеш”? Възможно ли е наистина да отслабнете, докато консумирате от любимите си храни? Научете повече за диетата “Яж това, което обичаш, и обичай това, което ядеш”.
Повечето диети са много ограничаващи и забраняват консумацията на голяма част от храните, които човек обича. Ето защо настоящата диета “Яж това, което обичаш, и обичай това, което ядеш” се различава от останалите диети.
Обещанието
Можете да отслабнете, докато се наслаждавате на храни, които обичате, стига да се храните внимателно. В това се изразява същността на диетата “Яж това, което обичаш, и обичай това, което ядеш”. Създател на диетата е Мишел Мей, която има горчив опит с емоционалното хранене и йо-йо ефекта. Ето защо тя съветва всички да се запитат преди първата хапка наистина ли са гладни, или чувстват нещо друго като гняв, самота, скука? Друг важен момент при тази диета е, че човек трябва да спре да се храни, щом усети, че е сит.

Забранени и позволени храни
Яжте храни, които обичате, но опитайте да включите и следните продукти в менюто си:

Зеленчуци и плодове: Избирайте цветни зеленчуци и плодове, богати на фибри. Хранете се по-рядко с картофи и царевица. Яжте много бобови храни.

Зърнени култури: Яжте от тях поне веднъж на ден.

Млечни продукти: Избирайте такива с по-малка масленост.

Месо и риба: Яжте риба или морски дарове поне два пъти седмично, вместо друго месо.

Захарни изделия: Торти, шоколад и други захарни изделия се допускат умерено, стига наистина да искате да ядете от тях.

Алкохол: Най-добрият вариант е да консумирате червено вино. Въпреки това не прекалявайте с него – жените не бива да консумират повече от една чаша червено вино на ден, а мъжете – до две чаши.

Други насоки, свързани с диетата
Както вече стана ясно, хранете се единствено, когато наистина сте гладни. Освен това по време на ядене не трябва да правите нищо друго. Важно е да умеете да се съсредоточавате върху храната – нейните аромат и вкус. Все пак диетата “Яж това, което обичаш, и обичай това, което ядеш” насърчава здравословното хранене, а вредните храни са позволени само в умерени количества. Препоръчва се да избягвате, доколкото е възможно, пакетираните храни.

Диетата и спортът
По време на диетата ще трябва да се упражнявате. Няма значение каква ще е тренировката, важно е да сте физически активни. Започнете да мислите за упражненията като за нещо полезно и като забавен начин да се отървете от стреса, вместо като нещо досадно.

Работи ли диетата?
За тези, които търсят бързи резултати, по-скоро не. Тази диета изгражда по-добро осъзнаване за това с какво се храни човек. С течение на времето консумацията на храни, само когато наистина сте гладни, и спирането, когато сте сити, ще ви помогне да отслабнете.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *