Диетичен ябълков крамбъл

Продукти

2 ябълки (за предпочитане по-кисел сорт) 
1/2 ч.л. канела
3 с.л. овесени ядки 
3 с.л. овесени трици
3 с.л. мед
2 с.л. кокосово масло (или краве)

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и се нарязват на средно големи кубчета. Керамична купичка се намазва с масло. На дъното се изсипват нарязаните ябълки. Поръсват се с канелата, разбъркват се и купичката се прибира в хладилник. 

Смесват се сухите съставки и се разбъркват добре. Прибавя се маслото (със стайна температура) и медът, и сместа се намачква с вилица (трябва да стане на малки бучки). Изсипва се върху ябълките и се пече в предварително загрята на 170’С градуса фурна 45 минути или докато крамбълът придобие златист цвят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *