Дизайнерка със собствена марка дамски тоалети е първият магистър на ЮЗУ по „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“

122-ма абсолвенти от Техническия факултет на ЮЗУ „Н. Рилски” – Благоевград се дипломираха на тържествена церемония. Тържеството в аулата на университета откри деканът на факултета доц. д-р инж. Снежина Андонова, която поздрави дипломантите, завършващи специалностите „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“, „Техника, технологии и предприемачество“, „Кариерно развитие и предприемачество“, „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“, „Електроника“, „Комуникационна техника и технологии“ и „Компютърни системи и технологии“. Тя им пожела здраве, младежки ентусиазъм, упоритост, късмет и вдъхновение в преследването на личните и професионалните им мечти.

Приветствие към дипломантите от името на ректора проф. д-р Борислав Юруков произнесе зам. ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Георги Апостолов. Той връчи дипломите на отличници и им пожела да продължат да мечтаят и да се стремят да постигат нови и още по-големи успехи.

От името на абсолвентите с думи на благодарност към преподавателите и ръководството на факултета се обърна Алекс Мекльов от Якоруда, който завършва специалност „Компютърни системи и технологии“ и е сред наградените с плакет за отличен успех. Мекльов, който вече е намерил професионална реализация и поддържа сайта на Правно-историческия факултет, сподели, че продължава с магистратура в същата област и че по време на следването си е имал и трудни моменти. „Но успех се постига с 95% труд и 5% талант”, заяви отличникът. 

  Първенец на випуск 2018 с успех 5.95, е Марио Петров от специалност „Компютърни системи и технологии“, който не присъства на церемонията. Сред отличниците са и Миглена Цекина, също от специалност КСТ, и Марина Николова, вече официално бакалавър по „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“. „Ориентирах се към тази специалност, защото и средното ми образование е в същата област. Много съм доволна от подготовката си тук. Първоначално бих искала да се реализирам като технолог, за да навляза в работата, а след това ще мисля и за собствен бизнес“, каза Марина.

Тя бе заедно с колегите си Георги Панов и Ивона Расийска, която стана първият студент, дипломирал се като магистър по „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“. Тя е и сред най-изявените възпитаници на факултета с множество награди от модни форуми. Работи като организатор производство във фирма в родния си град Кюстендил и има разработена собствена марка дамски облекла.

Сред завършилите специалност „Електроника“ е благоевградчанинът Димитър Томов, който вече надгражда знанията си с магистратура по „Компютърни системи и технологии“.  

Музикален поздрав към абсолвентите и гостите поднесе Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Пиринска китка“, а след церемонията бакалаври и магистри от випуск 2018 си направиха обща снимка с преподавателите.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *