Директорката на училището в Коларово Л. Панкова почерпи колектива на РУО за пенсионирането си, разчупи и питка за здраве

Директорката на СУ „Васил Левски“ в петричкото село Коларово Любка Панкова почерпи колектива на Регионалното управление на образованието по случай пенсионирането си.

Вчера преди обяд дългогодишният ръководител на училището дойде в РУО. Тя бе във видимо добро настроение и с усмивка покани всички служители на управлението в заседателната зала, където бе подготвила почерпка.

„Г-жа Панкова е един от малкото директори, които с чест и достойнство напускат образователната система”, сподели началникът на РУО Ивайло Златанов. Той пожела на директорката крепко здраве и допълни, че тя винаги е добре дошла в управлението на образованието. За проявения висок дългогодишен професионализъм и чистотата на колегиалните взаимоотношения Ив. Златанов подари на Л. Панкова картина от мозайка и я трогна с ефектен букет цветя.

Развълнувана, именитата педагожка, която управлява училището 22 години и има 40-годишен учителски стаж, призна, че не е очаквала толкова официално и емоционално изпращане.  „Мога да кажа, че през всичките тези години работих перфектно с вас. От ваша страна получих подкрепа,  усмивки, получих само добрини, и затова днес съм тук. Чувствам се удовлетворена. Излизам с огромно желание, защото всичко, каквото можеше и трябваше, аз съм го направила“, обърна се към целия екип на РУО Л. Панкова и си обеща, че няма да се разплаче.

Тя сподели, че ще продължи да помага на училището, и помоли експертите да подкрепят новия директор Росица Трайкова, която 16 години й е била заместничка. „Тя е готов директор. Има приемственост, колегите я приемат. Само трябва да я подкрепим, за да може да съхраним и да продължим да развиваме училището. Тази година приемът ни ще бъде по-добър, имаме повече деца”, каза Л. Панкова и благодари на експертите, като им пожела все така да продължават да помагат на училищата.

По отношение на бъдещите си планове образователният специалист сподели, че   оттук нататък я чака нов живот и тъй като много от приятелите й са в чужбина, първата й дестинация ще бъде Лондон.

Накрая Л. Панкова разчупи питка за здраве и отново  благодари на експертите.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА


Л.Панкова благодари на експертите за подкрепата, а началникът на РУО Ив. Златанов я изненада с ефектен букет и картина 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *