Директорката на училището в Кърналово Ю. Касаветова пое ръководството на петричкото Трето ОУ

Директорът на училището в село Кърналово Юлия Касаветова пое ръководството на Трето ОУ „Гоце Делчев“ в Петрич. Тя бе назначена за временно изпълняваща длъжността след като досегашният школски шеф Цонко Манчев напусна.

Както „Струма“ писа, малко преди края на учебната година   учители от петричкото училище изразиха недоволството си от методите на управление на Ц. Манчев. Стигна се и до свикване на извънреден педагогически съвет, на който присъстваха и шефът на РУО Ивайло Златанов, и началникът на отдел ОМДК Методи Попов.

Ден по-късно директорът бе извикан в регионалното управление на образованието и началникът му поиска от него или да предприеме конкретни действия за разрешаване на проблемите и нормализиране на психоклимата, или ако не може да се справи със задълженията си на ръководител, да мине на друга позиция. Така близо 2 месеца след поставянето на ултиматума Ц. Манчев сподели, че обмисля дали да напусне ръководния пост и да започне работа като главен експерт „Образование“ в Общинска администрация -Петрич. А иначе през лятото на 2017 г. той си взе едногодишен отпуск от училището и започна работа на същата длъжност в общината. Изкара там близо една година и пак се върна начело на Трето ОУ

Не е тайна, че колективът от около 50 учители на петричкото училище е разделен на „два лагера“. Това е и една от причините за вр.и.д. директор да бъде назначен външен човек,  който да не е обременен от междуличностни взаимоотношения в училището. Надеждите са, че Ю. Касаветова, която ръководи ОУ „Братя Миладинови“ 10 години, ще успее да нормализира психоклимата и всее спокойствие сред педагозите на новото си работно място.

 „Приемам новата си работа като предизвикателство, тъй като отивам в по-голямо училище, с по-голям колектив. Всичко ще бъде наред, още повече че колегите ме приеха и са много добронамерени”, каза новият директор, който началникът на РУО Ивайло Златанов представи вчера сутринта пред колектива на Трето ОУ.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *