Директорът Л. Стоянова връчи почетна грамота на дългогодишния учител С. Поповски, който изпрати правнук първокласник в VII СУ

С жест на уважение и признателност към дългогодишни учители, посветили живота си, за да образоват и възпитават учениците, започна учебната година в благоевградското VII СУ „Кузман Шапкарев“. С думите: „Няма бивши и настоящи учители, има учители по призвание, има вдъхновители като Вас, които будят уважение и респект, учители – компас, сочещ пътя към високия връх, към доброто и красотата”, директорът на училището д-р Лилия Стоянова връчи почетна грамота на дългогодишния учител по български език и литература Симеон Поповски. Той бе изненадан и с гардения, за която директорът сподели, че неслучайно италианците носят на ревера си, тъй като е символ на уважение. Развълнуван, г-н Поповски пожела на учениците успешна учебна година. Денят бе специален за него, още повече че и правнук му постъпи като първокласник в VII СУ.

След вълнуващия момент ръководителят на учебното заведение поздрави учениците, родителите им и учителите. „Доверието е като кръвното налягане. Тихо е, от жизнено значение е за доброто здраве, но злоупотребата с него може да е смъртоносна. Доверие се гради тогава, когато някой е уязвим, а другият не се възползва от слабостта му. Да ти имат доверие е по-голям комплимент, отколкото да бъдеш обичан. Ние всички се трудим, за да оправдаем вашето доверие“, обърна се към родителите директорът и им благодари, че са поверили на колектива на VII СУ най-скъпото – децата си.

Тя сподели и че умен е не този, който знае всичко, а който знае необходимото, и изрази увереност, че първокласниците ще търсят таблета не само за игра, а и за да потъват в дълбините на знанието.

След вълнуващите думи отец Дончо Шавулев отслужи водосвет за здрава, спорна и успешна учебна година и 893-мата ученици на училището, сред които 106 първокласници и 25 осмокласници, влязоха в класните стаи.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Ян Коменски

    Тъкмо вече щях да жалея, че Лилито изтърва Камбата да открие уч. година и ето – тая пак си платила да е в газетата…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *