Директорът на академията на орлетата Р. Александров си избра бившия рефер Пикси за администратор, чака в треньорския екип сериозно име

Бившият футболен рефер Драган Стойков-Пикси е поредното ново попълнение в академията на орлетата. Синът на бившия вратар Кирил Стойков-Зози поема функциите на администратор, каквито изпълняваше преди време в първия отбор неговият баща. Стойков-младши е личен избор на директора на пиринската ДЮШ Радостин Александров. На него се разчита за създаването на отговаряща на високите клубни амбиции организация около мачовете на подрастващите, картотекирането, лагерите, пътуванията за гостувания… С това трансферите в школата не приключват. В треньорския екип се очаква сериозно име в гилдията, но до финализиране на преговорите от „Дъбравска“ 1 ще се въздържат от конкретика.

Междувременно „Пирин“ отказа планираните за утре контроли на елитните 17-ки и 15-ки в Пловдив срещу връстниците им от „Локомотив“. „Бяхме се разбрали с колегите да играем на терен с естествено покритие, но впоследствие ни уведомиха, че преместват срещите на игрище с изкуствено покритие, което е неприемливо от гледна точка неблагоприятните последствия за децата“, поясни Р. Александров и започна сондажи за намиране на пожар на противници за запълване пробойната в игровата програма на двете формации.

От клуба се похвалиха, че проверката на представителния състав срещу „Монтана“ днес от 18.30 ч. в Требич ще бъде излъчена директно в Ютюб канала и на официалната страница на „Пирин“. Спусната обаче стана завесата около евентуалното завръщане на близнака Борислав Цонев на родния стадион „Христо Ботев“. В трансферната сага с благоевградския полузащитник са замесени един от предишните му отбори „Берое“ и два от хърватския елит, с преки впечатления от изявите му през кампанията в тамошния „Интер“, за който изигра 23 двубоя и вкара 4 гола, но скъса преди няколко дни договора си за неплатени суми.

СТОЙЧО СТОИЦОВ


След раздялата с „Интер“ около Б. Цонев се разгоря трансферна война, в която намесват и родния му клуб

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *