Директорът на Благоевградската професионална гимназия А. Драгоев оглави общинската структура на съюза на работодателите, С. Биров се отказа от трети мандат

Директорът на Благоевградската професионална гимназия Антон Драгоев е новият председател на общинската структура на съюза на работодателите в системата на народната просвета. Той наследи на поста директорът на VIII СУ Сергей Биров, който ръководи СРСНПБ – Благоевград в продължение на 8 години и след два  мандата не се кандидатира за трети.

В началото на отчетно-изборното събрание, проведено в заседателната зала на Регионалното управление на образованието С. Биров съобщи добрата новина, че област Благоевград вече е с двама представители в Националното ръководство на съюза – директорите на ЗПГ – Сандански Емил Терзийски и на VII СУ д-р Лилия Стоянова, които преди дни бяха избрани за членове на управителния съвет.

„Може да разчитате на нас. Бъдете уверени, че ще правим каквото можем в полза на всички, работещи в сферата на образованието“, декларира Е. Терзийски, който е и областен председател на съюза.

В отчета си за изминалите два мандата С. Биров подчерта, че благоевградската организация е най-голямата в областта. Преди 8 години е имала 31 членове, а сега техният брой е достигнал 38.

„Имаме добро партньорство с Регионалното управление на образованието, с областната организация на СРСНПБ и с община Благоевград“, констатира досегашният председател на благоевградската структура. Той говори и за проблемите по време на управлението си и отчете като слабост факта, че след пенсионирането на шефката на ОДК Мая Дамянкина организацията е останала без секретар, а с тези функции се е нагърбил досегашният зам. председател – директорката на ДГ №12 Емилия Гайдарджиева. Тя от своя страна представи финансовия отчет, от който стана ясно, че на база приходите от събрания членски внос и направените разходи СРСНПБ -Благоевград разполага със средства в размер на 2500 лв., което бе определено от директора на II ОУ Христо Манчев като добро финансово състояние.

„С г-жа Гайдарджиева решихме да не се кандидатираме  за трети мандат, тъй като считаме, че съюзът е една демократична организация и два мандата са достатъчни на едно ръководство да покаже какво може. Смятам за целесъобразно обновяването на ръководството от директори с по-малък стаж, но с нови идеи и най-важното  необременени от някои негативни тенденции и сложни междуличностни отношения, наслоени през последните 10-20 години“, изтъкна мотивите за сдаването на поста С. Биров.

С пълно единодушие след проведено явно гласуване за нов председател на СРСНПБ – Благоевград бе избран директорът на БПГ Антон Драгоев. Самият той е учител по география с 20-годишен педагогически стаж основно в     ПМГ „Акад.С. П. Корольов“ и преди две години след спечелен конкурс оглави Благоевградската професионална гимназия. Заместник-председател на общинската организация стана директорът на Средно училище с изучаване на чужди езици д-р Светлин Абаджиев, също ръководещ училището от 2016 г. За секретар бе избрана директорката на детска градина №1 „Ведрица“ Антоанета Григорова.

Сред обсъжданите теми по време на събранието бяха диференцираното заплащане на директорите, плюсовете и минусите на делегираните бюджети за детските градини, сътрудничеството с община Благоевград. В тази връзка в залата се чуха предложения за ежемесечни срещи със заместник-кмета по хуманитарните дейности Христина Шопова. Ръководителите на образователни институции дискутираха и въпроса местната изпълнителна власт да освободи училищата и детските градини от такса смет.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

 

 

 

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

3 Коментара

 1. Кифла

  Да поясня, че докторите са много, коментара ми е за Светлин Абаджиев, то много доктори та накрая …

  Отговор
 2. Кифла

  Елеее, тоз некадърник “доктор” дет се нарича, зам.председател станал, тежко ви и горко. Той с едно училище не може да се оправи и пак го бутат ли бутат. Ами нали е доктор, хахаха, та май само зарад това или ще трябва на някой да е …. Та какъв доктор беше тоз, че нещо докторантурата май в управлението на училището не ме помага, па тук може и да сработи, знае ли се!?

  Отговор
 3. Давачко Давин

  Брей, “д-р” Лилито се намърда и в София. Вместо да я изритат от даскалото, тясе намърдала при началниците! Впрочем, такъв и е бил меракът от време оно…

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *