Топ теми

Директорът на благоевградския куклен театър М. Кунгелова два пъти се качи за статуетката „Икар“ на сцената на Народния театър

С две награди „Икар“ се прибра екипът на благоевградския общински куклен театър от 47-ата церемония на Съюза на артистите в България, който по традиция се състоя миналата вечер в Народния театър. Отличията са за най-добро куклено представление и наградата на публиката и са за спектакъла „Горвин магьосникът“.

„Всички сме много щастливи! Надявахме се, разбира се, но до последно нищо не се знаеше. За представлението се положи къртовски труд, много усилия, много работа с текста и няколко преработки на режисьора, а красивата музика на Милен Кокушаров изпълни представлението и му даде цялост“, коментира вчера директорът на театъра Марина Кунгелова. На въпрос какво е усещането два пъти да излезеш на сцената и да държиш в ръцете си статуетката на Икар тя бе искрена: „Поражда желание да излезеш и трети път. Беше много емоционално и красиво“.

Само за три години начело на общинския театър М. Кунгелова успя да го промени напълно и за спектаклите на благоевградските куклени артисти се заговори в цяла България. „Бях си поставила за цел да го сложа на картата. Не беше лесно да намеря подходящите за това хора, защото посредствеността не носи радост, а успехите отварят път“, доволна е от резултата от общите усилия  директорката. С двете награди още миналата вечер се поздравиха режисьорът Вежен Велчовски, авторката на куклите и костюмите Юлияна Войкова- Найман, сценографът Кирил Наумов, Никола Тороманов, Аладин Алиибрахим, отговорен за хореографията и актьорите Атанас Димитров, Виктор Кападжиев, Иван Тодоров, Наталия Петкова, Александър Станковски, Йоана Рачева, а с шеговит тон музикантът М. Кокушаров ги поздрави с пост в социалните мрежи: „Въпреки моята музика спектакълът „Гарвин магьосникът“ спечели“.

ДИМИТГРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *