Директорът на „ДГС Гърмен” Д. Шенгов отстранен от поста, остава на 1000 лв. за 4-часова работа като председател на ОбС

Дългогодишният директор на „Държавно горско стопанство Гърмен” Денис Шенгов вчера сутринта бе отстранен от поста със заповед на директора на Югозападно държавно предприятие инж. Дамян Дамянов. Мотив за прекратения договор за управление няма, а и законът не го изисква, затова повечето от директорските смени са „по управленско решение”.

Към момента на Шенгов не е предложено друго място в системата на горите, поради което статутът му е на безработен бивш горски шеф. На последните местни избори през октомври 2019 г. той обаче бе избран за председател на Общинския свет в Гърмен на половин щат – по 4 часа всеки делничен ден срещу месечно възнаграждение от 1000 лв., така че поне на първо време дебитната му карта ще бъде зареждана с хилядарка от общината, а не е изключено още следващия месец той да се възползва от ЗМСМА и да поеме управлението на ОбС на цял щат.

Отстраненият директор от много години е начело на Горското стопанство в малката община, прекъсването му беше само за 2 г. – между 2015 и 2017 г., когато бившият земеделски министър Румен Порожанов го възстанови на поста. Тогава това предизвика острата реакция на евродепутата от ГЕРБ Асим Адемов.

3 г. обаче Шенгов остана в директорския кабинет, стана член на ГЕРБ, съветник от ГЕРБ, избраха го за председател на ОбС със 17 от 17 гласа и дори през април бе включен в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ за Благоевград, макар и под №10. В новия вариант на кандидатпарламентарната листа, с която ГЕРБ ще участват на изборите на 11 юли, името му обаче отсъства.

Вчера в кабинета на Денис Шенгов в „ДГС Гърмен” влезе досегашният заместник-директор на стопанството Мехмед Мусов, който на първо време ще го ръководи като временно изпълняващ длъжността до назначаване на титуляр.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *