Директорът на ДГС – Симитли Иван Герин напуска борда на директорите на ПФК „Банско“ заради конфликт на интереси

Директорът на ДГС – Симитли Иван Герин, който през февруари тази година бе избран за член на борда на директорите на „ПФК Банско“ на мястото на освободения заради изчерпан кредит на доверие бивш изпълнителен директор Йордан Баряков, се оттегли от поста си. Мотивите за това решение са служебна ангажираност и липса на достатъчно време да се занимава с футболните дела.

Освобождаването му от поста бе гласувано на провелата се вчера сесия на ОбС – Банско. Местните парламентаристи гласуваха и изменение на свое решение от 27 февруари, като отмениха точката за избора на Ив. Герин  за член на борда. Все още не е ясно кой ще заеме мястото му. Въпросът не беше коментиран по време на сесията. Стана ясно обаче, че напускането на  Герин и освобождаването му от длъжност е не само заради служебна ангажираност, а и заради наличие на конфликт на интереси, заради заеманата от него публична длъжност като директор на симитлийското ДГС.

Очаква се номинацията за негов заместник да дойде от съветниците от  парламентарната група на ГЕРБ. Припомняме, че след скандала около ексдиректора на футболния клуб Й. Баряков и съмненията за злоупотреби,  по предложение на кмета Георги Икономов всяка политическа сила в местния парламент излезе със свое предложение при  избора на новия съвет на директорите, а Герин беше номинация  на ГЕРБ.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *