Директорът на дупнишкия театър В. Балабанов: „Нямаме камион за декорите, нито автобус за актьорите, частна фирма ни взема по 1.50 лв. на километър

Директорът на ДТ „Невена Коканова“ – гр. Дупница Валентин Балабанов на пресконференция пред медиите обяви, че театърът има нужда от още персонал. „Актьорите са 7 и засега са достатъчни, но имаме само трима души технически персонал -звук, осветление и театър майстор, които трябва да свършат всичко, а работят на минималната работна заплата. Ще обсъдим с кмета инж. Методи Чимев дали можем да получим повече щатове, защото при сегашната ситуация с организационната и административната дейност се занимавам аз, а това води до повишаване на напрежението. А стандартната щатна структура на всеки театър е да има екип от счетоводител, заместник- директор, завеждащ постановъчна част, артистичен секретар, организатор пиар, организатор транспорт, сценичен работник, отговорник за гардероб и отговорник за реквизит”, заяви Валентин Балабанов.

„Всяка година трупаме нови и нови постановки, които не можем да играем навън, а една от причините е, че нямаме транспорт. Нямаме камион за декорите, нямаме автобус за актьорите. Наемаме на частни начала фирма, която ни взема по 1.50 лв. на километър”, допълни г-н Балабанов. На пресконференцията стана ясно, че следващата премиера на дупнишкия театър ще бъде евентуално през октомври, но ще бъде с билети. Ние можем да изкарваме пари с продукцията си. От всяко представление заделяме част от приходите за общината. Само от детското представление „Не пипай куфара“ сме внесли 6 хиляди лева“, сподели директорът на ДТ „Невена Коканова“ г-н Балабанов. Пиесата“ Майстори“, която трябваше да се играе този месец, се отлага за месец септември, защото гост актьорът Димитър Живков заминава на турне, а той играе главна роля, но тази пиеса ще се играе, докато я иска публиката“, допълни г-н Балабанов.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *