Директорът на Здравната инспекция в Пиринско д-р К. Калоянов: Болницата е с едно хирургично отделение на два адреса, временно е преустановен приемът в Петрич

„Информиран съм от управителя на МБАЛ „Югозападна болница” д-р Илия Тонев за извършване на ремонт в хирургично отделение в Петрич, приемът на пациенти се извършва в Сандански”, каза директорът на Здравна инспекция в Пиринско д-р Калоян Калоянов.

Ето какво поясни здравният управител: „Касае се за хирургична дейност, която се извършва в едно отделение с два различна адреса, няма място за създаване на напрежение. Отпуснати са средства за обновяване на помещенията, няма как да се настаняват лежащо болни по време на извършване на ремонтните дейности. Персоналът от Петрич е в полагаем отпуск. След приключване на ремонта отново ще започне да функционира, само временно е преустановен приемът. Всички пациенти, които имат нужда от хирургично лечение, ще бъдат обслужени, няма да има върнати болни, ако има нарушения, очакваме да ни сигнализират”, заключи д-р Калоянов.

От Здравната инспекция поясниха още, че при необходимост по-тежките случаи се настаняват за лечение в хирургичните отделения на двете болници в Благоевград. Сериозните пътни инциденти и пострадали на международния път Е-79 в участъка на Кресненското дефиле и пациенти от общините Кресна, Симитли и Благоевград се настаняват за лечение в благоевградските болници.

ЕКИП  „СТРУМА“

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *