Директорът на Земеделската гимназия в Сандански Е. Терзийски залови двама десетокласници с хероин в училището

Десетокласници от ЗПГ „Климент Тимирязев” бяха задържани с 0.10 грама хероин в сградата на училището след  сигнал в полицейското управление, подаден лично от директора на Земеделската гимназия Емил Терзийски.

„Да, в училището аз станах свидетел как Станислав К. и Николай Г. си предават едно пликче. В първия момент не знаех какво е. Веднага подадох сигнал в полицията и на място пристигнаха служители на МВР. Учениците бяха отведени в управлението и задържани. След това извиках родителите на двете момчета и разговарях с тях в кабинета. Казах им какво се е случило. Родителите са запознати. Преди година в двора на училището също бе установен ученик с наркотици. Този ученик вече не е в нашето училище. По всяка вероятност ще се разделим и със Станислав и Николай. На педагогически съвет ще вземем решение какво ще е бъдещето на двамата като ученици”, заяви за „Струма” Е. Терзийски, който вчера бе командировка в Благоевград.

Вчера стана известно, че към 10.00 часа и двамата са били освободени от полицията и са се върнали в училище. В близките дни ще стане известно дали ще продължат образованието си в  същото училище, или ще бъдат преместени на друго място. Станислав К. е от Сандански, а Николай Г. от село Марикостиново, община Петрич.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *