Директорът на ЗПГ Е. Терзийски и 4-ма учители от Пиринско отличени в националния конкурс „Учител на годината“

4-ма учители от област Благоевград и директорът на Земеделската професионална гимназия в Сандански Емил Терзийски бяха отличени в заключителни етап  на XXII национален конкурс на Синдиката на българските учители „Учител на годината”. Знаковата церемония по награждаване на най-добрите и успешни учители и директори от страната се  състоя в зала “Роял” на хотел “Шератон” в присъствието  на вицепрезидента Илияна Йотова, министъра на образованието Красимир Вълчев, заместника му Деница Сачева, кмета на София Йорданка Фандъкова, началници на регионални управления на образованието.

 С приза „Учител на годината“ в раздел „Изкуства и спорт“ бе удостоена преподавателката по народно пеене в Националната хуманитарна гимназия „Св.св.Кирил и Методий“ – Благоевград д-р Милана Влахова-Илкова. Ръководителят на ЗПГ Емил Терзийски заслужи отличието в категория „Директор на годината.

Номинирани бяха и Звездица Пачеджиева, старши учител по български език и литература в СУ „Св. Климент Охридски“  – Слащен, д-р Ангелина Василева, главен учител по БЕЛ в СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Симитли, и
Любка Кацарска, която е дългогодишен зам. директор и учител по математика в СУ „Братя Каназиреви“ – Разлог.

Петима педагози от Пиринско ще бъдат удостоени с най-високото отличие, присъждано в образователната ни система – „Неофит Рилски“, и поканени  на приема на държания глава Румен Радев за Деня на славянската писменост и култура 24 май.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *