HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ДУМА СРЕЩУ ДУМА! Директорът на МБАЛ – Благоевград д-р О. Митев: В болницата пациентката е обслужена от екипите на 4 отделения, това не е загуба на време, а процедура за установяване на критичното й състояние

В болницата пациентката, която е хронично болна, с тежки сърдечносъдови заболявания и се води на диспансерно наблюдение при личния лекар, е обслужена от дежурните екипи на четири отделения, извършени са изследвания, това не е губене на време, а процедура, която е задължителна за установяване на причините за критичното й състояние, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

Ето какво поясни болничният директор:

Касае се за жена, която е приета на 29 април /събота/ в изключително тежка форма, посиняла, с дихателна недостатъчност, в 14,50 часа. Пациентката е постъпила в спешно отделение със задух, масиран оток по цялото тяло, силно засегнати долни крайници и клепачи, което е признак за сериозно сърдечно заболяване. Твърденията на дъщерята, че майка й не е обслужена от дежурния екип, не отговарят на истината, предприети са адекватни действия – направена е рентгенография на бял дроб, след изследването е установено, че има пневмония вляво с двустранен плеврит /възпалителен процес, който причинява трудно и болезнено дишане/ . Искам ясно да поясня, че това състояние не се развива за часове. Плевралният излив е усложнение от белодробна инфекциозна патология. Пространството между двата листа на белодробната обвивка се изпълва с течност, което нарушава акта на дишане. Медикът от спешно отделение е попитал дъщерята защо е оставена в такова състояние сама и не са предприели мерки за обгрижване.
Какви са причините за заболяването на пациентката, не знам, от предоставената медицинска документация от близките става известно, че е с увреден бял дроб и сърдечни проблеми.

Категорично заявявам, че в линейката има две кислородни бутилки, на които има уред за замерване на съдържанието и се проверяват системно от кислородните техници. Едната е резервна и е абсурдно да се твърди, че жената е починала, защото нямало възможност за подаване на кислород. В линейката има монтиран шкаф, който разполага с необходимата апаратура.

За какво унижение говори дъщерята, когато през цялото време, което е час и половина, пациентката е обслужвана от дежурните екипи в спешно отделение, образна диагностика, вътрешно отделение и реанимация? Починала е в 16,30 часа в реанимация. Това е болница, по същото време са обслужвани и други спешни случаи, и пак твърдя, че в спешно отделение има камери за видеонаблюдение и работният процес се наблюдава и документира.

Започваме проверка по случая. Самите близки не са депозирали жалба в администрацията на болницата. И не на последно място, искам да посоча, че в болницата пособията са носилки и инвалидни колички, не знам болница в света, която да придвижва болните с друго.

Не разбирам защо дъщерята хвърля вина върху всички екипи, когато диагностично-консултативният процес и отношението към майка й са адекватни, заключи д-р Митев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *