Директорът на МБАЛ „Рахила Ангелова” д-р А. Митов: Голяма част от новозаразените са млади хора, с пневмония и температура са, а уплахът в очите им е ужасен

Заразените с коронавируса в Пернишко всеки ден се увеличават. За последното денонощие те са 45.

От МБАЛ „Рахила Ангелова“ обаче вече изпитват сериозни притеснения както за легла за болни, така и за лекари и сестри.  Директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов съобщи, че капацитетът на инфекциозното и първо вътрешно отделение е изцяло запълнен. От вчера започва прием на болни и във второ вътрешно отделение. В същото време двама лекари от първо вътрешно са напуснали, а един е заразен и е на домашно лечение. От същото отделение има и заразени медицински сестри.

„Голяма част от новозаразените, постъпили при нас, са млади хора. Всички те са с пневмония и температура, а уплахът в очите им е ужасен“, коментира Митов.

И началникът на първо вътрешно отделение д-р Явор Рангелов е притеснен от разрастване на епидемията и запълване капацитета на отделението. Той настоява общината да потърси алтернатива за настаняване на болните, тъй като в Перник само две са болниците, които приемат болни с коронавируса – многопрофилната областна и белодробната. Болниците в Радомир, Брезник и Трън бяха закрити преди години.

Новоизградената лаборатория за коронавирус в МБАЛ „Рахила Ангелова“ запълва своя капацитет по направата на тестове на хора, които се изследват.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Явор Ангелов

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *