Директорът на НУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Разлог К. Кулин удостоен с почетно отличие „Неофит Рилски“

Директорът на НУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Разлог Костадин Кулин бе удостоен с почетното отличие „Неофит Рилски“ за дългогодишна, цялостна, високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование.

Почетното отличие „Неофит Рилски“ е най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България. Учредено през 1996 г., по традиция се връчва на 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България.

В сферата но образованието К. Кулин работи от 37 години, като 29 години е директор на НУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Разлог.

„Това отличие е персонално, но е и благодарение на колектива. Ние се стремим да запазим заветите на Светите братя Кирил и Методий и до момента смятам, че се справяме“, коментира Кулин.

„Горд съм, че за поредна година учител от Разлог е удостоен с почетно отличие. Поздравявам искрено г-н Кулин и му пожелавам още много успехи“, сподели кметът на община Разлог инж. Кр. Герчев.

ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *