Директорът на Професионалната гимназия А. Драгоев съкрати заместничката си Йонка Величкова, със спестената заплата назначи двама нови учители

Директорът на Благоевградската професионална гимназия Антон Драгоев съкрати един от двамата си заместници – Йонка Величкова, и разкри нови учителски места. Въпросът дали БПГ, в която се обучават 240 ученици, трябва да има двама заместник-директори е повдигнат по време на общо събрание на колектива.

В крайна сметка, след дълго обмисляне, А. Драгоев взел решение да съкрати щата на Величкова, както и един непедагогически, и в същото време да обезпечи нормалното протичане на учебния процес с достатъчно педагогически кадри, в това число и да назначи двама нови учители.

Той цитира и чл. 260 от ЗПУО /Закона за предучилищното и училищно образование/, където е посочено, че директорът може да се подпомага от един или няколко заместник-директори, и коментира: „Обстоятелствата около новия план-прием наложиха разкриването на два нови щата – учител по английски език и по специални предмети. Освен това във връзка с новите учебни планове в 8 клас трябваше да вземем външни лектори, които да водят часовете по музика и изобразително изкуство. В този смисъл една от основните причини за съкращенията е оптимизиране на колектива с оглед целесъобразното изразходване на делегирания бюджет при който нямаме промяна, в сравнение с миналата година”, аргументира се директорът на БПГ, който вече ръководи училището с един заместник – по учебно-производствената дейност в лицето на инж. Лидия Китанова.

Самата Йонка Величкова е учител по математика и информатика и бе назначена за зам. директор през 2009 г. от предишния ръководител на учебното заведение инж. Асен Давидков. След неговото пенсиониране миналата година тя бе сред кандидатите за мястото му, но не успя да спечели конкурса за длъжността.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

6 Коментара

 1. Свидетел

  Против съм да се плюе по името на началника на РУО. В професионалната си комуникация той е изключително дипломатичен, логичен и ориентиран към най-доброто решение професионалист. За съжаление някои некадърни и злобни лица, гонейки свои интереси, с лъжи и увъртания прехвърлят своите грехове на него. Защото ку–ите не смеят да си понесат отговорността.

  Отговори
 2. Гражданин

  …точно така.‘Няма хитрец, дори и най-големият, който да е надхитрил съдбата си’.. Тази долна, изключително простовата, злобна, надменна и отмъстителна особа, се “пръкна” от шивашки цех в обятията на стария феодал, който беше превърнал училището в частен дом за него и работно място на сина му… и не само… така че дойде ” Видов ден” и за тези двамата!

  Отговори
  1. Познат

   За всеки идва “Видов ден”, но за някой е всеки ден “Видов ден” до последния ден. Горецитираната дама не я познавам и не ме интересува, но познавам сина на “стария феодал”, не знам какво разбирате под работно място, защото знам къде работи, а това, че ви оправяше нещата откъм компютри /уеб сайт/ и т.н. без ПАРИ, защото “големите, и отлично подготвени” преподавателите по компютърните дисциплините не могат да е оправят, както е видно дори от текущият сайт на училището. Вашата злоба няма край, бързо забравят, но Господ не е забравил…

   Отговори
 3. Някой си друг

  Едва ли само тази госпожа е била подлога на дългогодишния директор, но може би другите бързо са се адаптирали към новия директор. Дано тази адаптация не е с типичното двулично държание на българския манталитет.

  Отговори
 4. Някой си

  Предишният “запознат”, ако е наистина такъв, трябва да знае, че съкратената бе подлога на предишния Давидков и, вдигайки краци, опитваше да командва даскалото. Е, намери си майстора, този май не можа да го задуши между баджаците…

  Отговори
 5. Запознат

  Толкова некомпетентно съкращение /типично за кадрите на ГЕРБ/, което ще падне в съда, без аргументи, без спазване на нормативната уреба. Поръчкови изпълнения на още по-злобния и малоумен началник Златанов. Няма по-двуличен човек от него. Новият директор е пионка на Златанов назначен от него, за да му служи вярно /може да се провери, къде работа жена му и как е изкарал конкурса, на затворени врати/. И както повечето учители, мислещи се, че знаят всичко, но са останали със знанията си, само по материала, който преподават, служи вярно на Златанов и ГЕРБ, но рано или късно всичко ще се разбере. Както е казала Ванга – ‘Няма хитрец, дори и най-големият, който да е надхитрил съдбата си’

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *