Шефката на клона на РЗИ в Разлог д-р Т. Джупанова е сред първите ваксинирани

15 медици, сред които и шефката на клона на РЗИ-Благоевград в Разлог д-р Татяна Джупанова е сред първите ваксинирани в Разлог днес.

По-рано медицинският управител на МБАЛ д-р Божидар Велев донесе от РЗИ Благоевград съответния брой ваксинии, съобразно броя на заявилите желание медици в Разлог. 

Сред ваксинираните днес е и д-р Елена Рускова завеждаща отделението по образна диагностика в МБАЛ Разлог, съобщава БНР. Медицински  сестри и др. също днес бяха сред първите, които получиха ваксини. Според информация предоставена от д-р Велев дейностите по поставянето на ваксините продължава утре преди обяд между 9.30 – 10.00. Манипулацията се извършва в ОАРИЛ в здравното заведение в Разлог. 

По предварителна заявка 30 медици ще се ваксинират в първия етап. Много голяма част от работещите в болницата са преминали наскоро през коронавирусната инфекция, и се налага да изчакат съответния период, за да могат да си поставят първата доза ваксина. Д-р Велев е сред тях, като по думите му, се налага също да изчака, тъй като е изписан наскоро от болница, където се лекува от COVID-19 и трябва да преминат поне три месеца от възстановяването му.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *