Директорът на санданското III ОУ Румен Сидеров категоричен: Няма да уволня К. Божиков заради снимки отпреди 10 години, от РУО ни проверяваха заради сдърпване между 2 деца

„Няма да уволня учителя Карамфил Божиков заради снимки отпреди 10 години”, това заяви директорът на санданското III ОУ „Христо Ботев” Румен Сидеров по повод появилите се в интернет голи снимки на новоназначения учител по музика. Самите фотографии, на които народният певец и бивш футболист К. Божиков позира по футболна топка, целят  популяризиране на участието му на „Пирин фолк” и са направени преди 10 години. Изненадващо обаче те се появиха  2 дни след като младият учител печели конкурса за обявеното място и започва работа в III ОУ.

„Защо снимките се появиха тенденциозно точно в момента, в който един  човек започва учителската си кариера. Смятам, че целта е да се оказва натиск и да се смачка психически младият учител”, категоричен бе директорът и допълни, че не вижда какво отношение имат снимките към настоящата работа на  Божиков.

„В крайна сметка всеки може да направи грешка. И всички ние ходим на море, това означава ли, че не може да сме  учители?”, зададе си сам въпрос Р. Сидеров и изрази недоумение какво толкова нередно и сензационно има във въпросните снимки. Ръководителят на учебното заведение подчерта и че е доволен от работата на новоназначения учител. Надява се той  да продължи да се справя добре с   професионалните си задължения и смята да му даде шанс да се докаже.

Същевременно стана ясно, че завчера в III ОУ е имало  проверка от експерти от Регионалното управление на образованието – Благоевград заради случай на агресия  между  ученици.

„Две деца се сдърпаха преди ваканцията, но нищо сериозно не се е случило. Разговаряхме с родителите, наказахме едното дете със забележка. Родителите оспорват наложената санкция и затова написаха жалба”, разясни  Р. Сидеров

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА   

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *