Директорът на ТЕЦ “Бобов дол”: Организации, които имат интерес, плашат населението с откровени лъжи, приканваме ги да напуснат лукс офисите си, да сложат каски и да дойдат заедно да извършим зеления преход!

П О З И Ц И Я

на ТЕЦ Бобов дол

          За нас от ТЕЦ Бобов Дол вече се превърна в ежедневие да отговаряме на целящите дискредитиране на предприятието нападки от страна на неправителствените екологични организации „Грийнпийс България“ и „За Земята“. Двете НПО-та публикуват еднакви позиции чрез електроннитеси страници и фейсбук, което ни навежда на мисълта, че са просто 2 субекта, защитаващи  интереса на един и същи поръчител. Привидно са създадени 2 организации с цел постигане на масовост на твърденията, но всъщност сценарият за действията им се пише на едно и също място.

          Но нека се върнем към поредното неверно твърдение по адрес на ТЕЦ Бобов Дол. Вчера, на 27.08.2020г. „За земята“ и „Грийнпийс България“ публикуваха информация, според която на 17.08.2020 г. на територията на ТЕЦ Бобов Дол са натоварени и откарани за горене отпадъци, даже е приложена снимка.

Искаме да заявим, че :

  1. ТЕЦ Бобов Дол официално се отказа да оползотворява отпадъци и стои зад позицията си.
  2. ТЕЦ Бобов Дол се ангажира не само пред бобовдолци, а и пред институциите, че няма да оползотворява отпадъци и спазва ангажимента си.
  3. Снимки могат да се направят по всяко време, но да се публикуват във всеки един момент и да се твърди, че са актуални.  Следващият път, когато публикувате неверни твърдения, се осведомете как изглеждат отпадъците, защото на снимката, която сте публикували ясно се виждат въглища! Смятаме, че подобни снимки нямат място в ръцете на лица, несвързани с дружеството, защото териториите в ТЕЦ Бобов Дол са частна собственост. Готови сме да се възползваме от юридическото си право да започнем дело срещу нерегламентираното разпространяване на подобни снимки с цел оронване престижа на дружеството!
  4. Никой няма право да снима работниците и служителите по време на работа без тяхното разрешение. Това също е подсъдно деяние!

Отново искаме да напомним, че вследствие натиска, който беше упражнен върху централата, ние се отказахме от доказано добрия вариант да се изгарят отпадъци вместо въглища. Стигнали сме на етап от развитието си, в който явно в нашата страна не се обръща внимание на показатели, норми и наличие на изрядни документи. В нашата страна се полагат целенасочени усилия да се използват различни инструменти за оказване на натиск и населението да се плаши чрез откровени лъжи..

     След като бяхме принудени експресно да се откажем от правото си да оползотворяваме отпадъци, се оказахме с такива, които няма какво да правим на нашата площадка. В момента последните се извозват към друга инсталация с разрешително. Въпреки че не сме длъжни да Ви даваме обяснение, сме коректни и излагаме реалните факти на Вашето внимание.

За всичко това са уведомени институциите и те контролират целия процес!

За пореден път отправяме апел към всички организации, партии и лица, които имат интерес от нашето очерняне да се обръщат към нас! Ние не се крием и ще отговорим на всеки, който има въпрос към нас! Работата ни е напълно прозрачна! Многократно отправяхме призив към т.нар. еколози, когато открият нередност, да търсят и нашата гледна точка, но те не го правят, защото знаят, че ще ги опровергаем и опорните им точки срещу нас ще бъдат смазани!

          Приканваме „За Земята“ и „Грийнпийс България“ да не публикуват неверни твърдения от удобството на луксозните си офиси от скъпите си и не много екологични лаптопи, а да облекат работни дрехи, да сложат предпазни каски, въпреки жегата, за да предпазят себе си и другите и да дойдат в ТЕЦ Бобов Дол с конструктивни предложения и запретнати ръкави, за да извършим заедно зеления преход! Ако наистина тези организации желаят най-доброто бъдеще за българската енергетика и не се плашат от тежката работа в българска централа, нека се присъединят към нас и бъдат част от промяната!

          Питайте ни официално, уважаеми Грийпийс и За земята! Ние щяхме да Ви отговорим! В действията Ви липсва всякаква логика и не Ви прави чест да разпространявате лъжи!

С уважение,


ЕМИЛ ХРИСТОВ
ДИРЕКТОР     

28.08.2020 г.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *