Директорът на училището в Яхиново поиска 2132 лв. обезщетение за неизплатени заплати, осъдиха го да плати 720 лв. за неспазено предизвестие за напускане

Директорът на училището в село Яхиново Георги Станчев съди бившия си работодател община Сапарева баня за обезщетение от 2132 лв. Юристите на Общинската администрация пък му предявяват насрещен иск за 720 лв. за неспазване на изискването на КТ за едномесечно предупреждение при напускане.

Георги Станчев е завел дело срещу общината в Сапарева баня за неизплатено обезщетение от една брутна заплата при напускане и неизплатен платен годишен отпуск за 2008/2009 г. Жалбата си той е пуснал в качеството си на бивш директор на Спортната школа в Сапарева баня, която с решение на ОбС беше закрита с мотива, че в школата по футбол има малко деца и работата е нерентабилна.

Съдията по гражданското дело Людмила Панайотова е поискала експертно решение по казуса. От общината са представили цялото трудово досие на Георги Станчев, от което било видно, че той не е бил директор на спортната школа за периода, за който иска обезщетение, а е бил на трудов договор като учител по физкултура. При напускането му са му изплатени всички дължими суми от работодателя.

В заседание по същото дело от общината в Сапарева баня му завеждат насрещен иск за 720 лв. за неспазено предизвестие при напускането му. Съдия Людмила Панайотова е отхвърлила иска на Станчев за 2132 лв. обезщетение и е постановила той да заплати 720 лв. за неспазеното предизвестие и още 30 лв. деловодни разходи.

Станчев има право да обжалва решението на Районен съд – Дупница в 14-дневен срок пред Кюстендилски окръжен съд.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *